Sunday, July 17, 2011

Honey at Anfield Stadium

Assalamualaikum... =))

16 July 2011 (Siang) : My 2nd experience tengok bola kat England. Last Wednesday kat Emirates Stadium, sekarang lak kat Anfield Stadium. Beshhh tau. Game kali ini Malaysia XI vs Liverpool. Result semua orang dah tau kan. Tapi kalo tak tau lagi (spesies ni memang dok dalam gua la), boleh cari kat uncle Google. Summary untuk match semalam boleh click kat sini

Honey masuk Anfield Stadium semalam dalam kol 530pm. Lambat bcoz ada hal yang berlaku. Dis is my 1st time tengok bola sorang-sorang. Layan je la, nak sokong Malaysia punya pasal. Entering da Violet Gate, 1st time jugak pakcik n makcik Rela tu tak check my bag. Dun wori, kali ini Honey takde bawak flares dan lighter. Heheehee

Masuk cari besh position. Dah sorang-sorang ni bebas la cari tempat. Pegi je kat mana Honey suka. First tu Honey dok kat 1R. Tak besh pulak bcoz di kelilingi budak-budak Liverpool. Just amek gambo sket, then blah cari tempat lain.

1st persinggahan kat exit 1R

Then Honey naik pegi 2R lak. Tengok kiri kanan depan belakang, semua seat penuh. Actually dah tak biasa tengok bola sambil duduk. Selalu berdiri sepanjang 90minit tu. Hehehehee. Honey pun berdiri je kat tepi pagar ni, sebelah abang kemraman. Dia dok senyum-senyum kat Honey, pastuh menyambung tugas dia dengan penuh serius dan tekun. Jap g game nak start, Honey pun tak sabar tunggu. Tapi mamat yang duk kat blakang ni dah lain macam muka dia, Honey ganggu pandangan dia kot. So paham-paham la kan, Honey pun blah dari situ meninggalkan abg kemraman dan mamat yang terganggu penglihatannya itu.

2nd persinggahan kat exit 2R
Abg kemraman yang serius dan tekun
Honey juz jalan sket tapi still kat exit 2R. Kat situ ramai sket orang berdiri tepi gate dan menghalang pandangan orang yang duduk kat blakang. Yes dapat pun tempat besh. Boleh la tengok game dengan aman damai tanpa gangguan.

3rd persinggahan. Its last???
Tetiba Anfield stadium bergema dengan sorakan semua penyokong dan penonton. Players Malaysia dan Liverpool masuk ke tengah padang. Berkelip-kelip stadium oleh flash-flash kemra mereka, cantik tau. Honey pun amek gamba jugak. Carik angle yang terbaik, zoom sket, last-last gamba jadi kabur bcoz amek guna henpon jer. Hahahaaaa.....

Harimau Malaya di kelilingi oleh peminat MERAH
zoom sket + angle terbaek???
Tengah syiokkk amek gamba, tetiba ada pakcik kat belakang bising-bising. Dia sound orang yang kat sebelah Honey, tapi mereka tu wat bodoh jer. Apa lagi...Makin kuat suara pakcik belakang ni. Honey toleh tepi, lerrrr patutlah dorang wat dunno, foreigner rupanya. Hahahaha....Pakcik ni kata dia dah duduk kat situ dari pukul 2pm, semata-mata nak reserved tempat. Honey pun tolong translate apa pakcik tu cakap, tapi foreigner tu juz senyum kat Honey dan sambung sokong Malaysia atau Liverpool (sorang pakai jersey kuning, sorang pakai jersey merah).
Foreigner yang pakcik tu sound
Ermmmm tempat yang Honey ingatkan besh dah jadi tak besh dengan suara pakcik ni. Kalau suara orang bersorak tak kesah tau. Iskkkkkkk tensen. Tetiba pakcik tu sound Honey lak suh duduk. Honey pun try buat bodo macam foreigner kat sebelah ni sambil membusykan diri amek gamba. Tapi makin lama makin tak tahan dengar bebelan dia. Honey toleh belakang, pakcik tu tunjuk tepi dia, satu seat kosong for me. Huhhh. Mood tengok bola dah tergangu, nak cari tempat lain la. Honey pun snap satu picture kat padang then blah dari situ tinggalkan pakcik dan 2orang foreigner tu.

Shot from curva 2R
Game dah start dalam 10minit. Honey tengok kat luar, ramai gak yang tak masuk stadium, mabe they just want to feel da crowd. Try cari-cari tempat, intai-intai ruang di mana kuning dan biru. Kecewa.... Merah jer yang penuh. So Honey decide pegi tempat budak-budak gendang. Atleast ada jugak kuning dan biru kat situ. Try menyelit kat mana-mana, jumpa pun. Harap-harap ini last, penat pindah-pindah tempat. Huhuhuuuuu

4th persinggahan. Yes it is last.
Lautan Merah. Still ada kuning dan biru.
Dapat pun tengok bola dengan aman. Sekali-sekala dengar bunyi gendang kat tepi ni. Tett tett tettt tettt tetttt Malaysiaaaaa. Aik macam sama je time lawan Arsenal aritu, tetiba lak Liverpool dapat penalti time minit ke 27. Ramai yang bersorak hepi daripada yang boo keputusan reff tu. Yang berdiri dan tunjuk ketidakpuasan hati tu juz yang pakai baju biru dan kuning dan yang dalam jiwa mereka ada Harimau Malaya. Huhhhh.... so sad. Tapi for 1st half ni Malaysia main ok jugak. Even tengok sorang-sorang, Honey still bersorak, Mafla Malaysia tetap diangkat, atleast ada la jugak mafla kuning dalam lautan merah ni. Tak peduli apa orang nak kata. hehehee...

Angkat mafla beramai-ramai

Nak tau sebab apa dorang angkat mafla ramai-ramai????

Bukan sebab Malaysia nak jaring gol....

Tapi..........

Tengok gambar kat bawah:

Pemain simpanan Liverpool warming up
Part paling besh for 1st half ni time Safiq Rahim  jaring gol pada minit ke 43. Perghhhh cantek gol tu!!! Bolos gak benteng Liverpool even main kat Anfield. Macam nak nanges pun ada. Terharu Honey tengok. Players tak raikan dengan penonton pun, yelaaa dah main kat Anfield kan. Dorang juz raikan sesama-sendiri kat tengah padang tu. Alhamdulillah abeh 1st half dengan keputusan seri 1 sama.

Honey juz boleh tengok 1st half jer. Ada tugas lain pada malam ni. Rasa taknak tinggalkan jer stadium tu, tapi kena pergi jugak. Before balik sempat gak Honey suh sorang abang pakai jersey biru Malaysia kat tepi ni amekkan gamba. Nak kesah apa, sama-sama sokong Malaysia. heheheh peace
Ada la jugak sebijik gambar Honey kat situ... =D




Bye-bye Anfield Stadium, Honey ada tugas lain plak, nak tau apa dia???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tadaaaaaaa.....BERTUKAR!!!!!!



Ini dia tugas during 2nd half tu...hehehe
Abeh jer 1st half tadi, Honey rush keluar stadium bcoz ada event lain bersama President FAM. Nak tau apa dia??? Click here =))


ApaKataHoney: Kalo tengok 1st half jer tiket kena bayar half ke???..hehehee




Honey IsyQiPosted By Honey IsyQi

Thanks for readings. Anything can contact me through my Facebook Page

Thank You


23 Responses So Far:

Anonymous said... Reply Comment

best r..boleh buat cerpen..hehehe

Anonymous said... Reply Comment

1st half je??rugi2

Anonymous said... Reply Comment

best2

Anonymous said... Reply Comment

menarik tertarik pengalaman ko.berani ek tgk bola sowang2 -ada nama-

Anonymous said... Reply Comment

uhu..ok la tue...at least dpt juga tgk walaupun hanya 1st half..dan melalui bermcm2 rintangan sblm tue....

-9W2 ABS-

Honey IsyQi said... Reply Comment

@Anonymous

Lan: tu la pasal...adoiiii tensen klo igt balik...dush3x

Anonymous said... Reply Comment

cantik je gamba-gamba tu..pakai hp dah cantik klu pakai dslr lagi cantik hehee

Anonymous said... Reply Comment

wow cantek!!

Azlan Shah said... Reply Comment

cayalaa honeyy.... gua pun dtg stadium time tu pakai jersi harimau malaya... harimau malaya tetap di hati....

Anonymous said... Reply Comment

Xperla..sabo je la...dh nak wat camner..dugaaan semua tue...heE.~~~

-L-

Anonymous said... Reply Comment

pengalaman tgk bola team malaysia lwn kelab uk..time 1st kira oklah....ye lah..saudari ader event lepas tu......semangat malaysia tu penting..mmg hak masing2 sokong team maner....
:D

Anonymous said... Reply Comment

it is very simple , funny story. nice.... <3 it

miss koala said... Reply Comment

bes nya..excted jgk nk pegi kamis ni.. 1st time.. pape pun go HARIMAU MALAYA!

Honey IsyQi said... Reply Comment

@Anonymous

Yup..tak kesah sokong mana2..tp negara sendiri kena diutamakan...=))

Honey IsyQi said... Reply Comment

@Anonymous

Thanks....=))

Honey IsyQi said... Reply Comment

@miss koala

owh 1st time ke???bagus2...hehe.. Honey tak dtg khamis nnt..tp klo ttba ade org nak sponsor tiket baguslah..=p

saiLendra bLoodLine said... Reply Comment

hi gurl minta listkan blog saya di page anda okies !
selamanya harimau malaya !

Honey IsyQi said... Reply Comment

@saiLendra bLoodLine

ok....done2...=)

PahlawanEratSejati said... Reply Comment

Artikel yg menarik..jiwa cintakn bola sepak yg tebal,like it..truskn berkarya dgn artikel2 anda..i will follow u hehe..=]

Azlan Shah said... Reply Comment

lwn sngapore 28hb ni kat bkt jalil tak turun ke?? Jom turun ramai2...

Honey IsyQi said... Reply Comment

@Azlan Shah

InsyaAllah turun..lwn Singapore kat jalan besar esok pun turun...=))

Anonymous said... Reply Comment

awak tudm ke?

Anonymous said... Reply Comment

sempat lagi awk pegi mess night? cayalah!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VISITORS AROUND THE WORLD

free counters