Tuesday, July 12, 2011

BERSIH 2.0 - Apa Tuntutan Mereka???


9 JULY 2011 - Himpunan BERSIH yang bakal menjadi sejarah, pengajaran, pengalaman dan macam-macam lagi untuk negara Malaysia tercinta ni. Pada pendapat Honey, BERSIH ni tak sebersih namanya, menyusahkan ada la. Ada ramai jer yang dok sokong-sokong ni, tapi tak tau ape tuntutan BERSIH sebenarnya. 'Mereka' ni juz follow lika a BUFFALO...mbboooouuuuu....

Even topic ni dah nak basi, tapi Honey nak tulih gak, what people say, Sharing is Loving Caring. Meh ceq nak habaq kat hangpa suma – 8 Tuntutan BERSIH 2.0:


1) Bersihkan Senarai Undi
2) Menreformasi Undi Pos
3) Guna Dakwat Kekal
4) Masa Kempen Minima 21 Hari
5) Akses Media Yang Bebas Dan Adil
6) Kukuhkan Institusi Awam
7) Hentikan Rasuah
8) Hentikan Politik Kotor


Jom kita gelak ketawa baca kat bawah ni. Hahahahaaaa


*Zon Serius* - Actually, nak buat tuntutan tu OK tapi biarlah dengan cara yang betul. Tak payah buat Himpunan macam ni. Bersih 2.0 ingat kerajaan peduli sangat ke dengan desakan mereka?? Buat apa nak protes ketelusan SPR dalam setiap PRU or PRK??? Himpunan ni tak lebih untuk membuat provokasi jahat terhadap kerajaan. Hanya merugikan rakyat dan peserta perhimpunan itu sendiri. At da end of da story, Melayu jugak yang 'terkena'.

Sebagai rakyat Malaysia, Honey tak sokong 100% pun corak pimpinan sekarang nih, tapi sebagai seorang Islam, Honey rasa bersyukur idup di negara aman damai dan tenteram ni. Biarlah para pemimpin kita berusaha untuk memakmurkan negara ni, kalau mereka buat benda tak betul, kat Akhirat nanti biar mereka jawab. Biarkan ALLAH s.w.t sahaja membalas setiap kezaliman or apa-apa saja yang mereka buat kat dunia yang fana ni...cewahhh =))


Apa Kata Honey: Semua benda nak tuntut, tapi tuntutan ALLAH yang lagi penting diabaikan. Tepuk dada tanyalah iman. =))



Honey IsyQiPosted By Honey IsyQi

Thanks for readings. Anything can contact me through my Facebook Page

Thank You


5 Responses So Far:

rakai pikatan said... Reply Comment

salam, nak komen gak

pingsan2 ingat bersih 2.0 nie sekumpulan sukarelawan nak kasi bersih itu KL (kutip sampah ker hape ker).. ghupanyer demonstran

Honey IsyQi said... Reply Comment

@rakai pikatan

hahahaa...ceq pun igtkan mcm tu..kalau tak, boleh BERSIH tanpa sampah Kl tu..hehe

Anonymous said... Reply Comment

BERSIH bodoh susahkan rakyat...yang ikut tu pun bodoh..

ashraf said... Reply Comment

owh

Anonymous said... Reply Comment

yg ikut 2 xbodoh...tp yg xdgr btol2 2 yg rugi...
jgn dok dgr sebelah pihak je...nampak sgt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VISITORS AROUND THE WORLD

free counters