Tuesday, August 9, 2011

ATTENTION!!!! Pengguna Internet!!!

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan.... =))

Kat opis, seperti biasa, early in da morning, Honey akan bukak blog BEN ASHAARI (tiap ari pun bukak blog dia..besh..xpayah promot, dah memang glamerssss...huhuhuu ). Selalu baca jer then blah, kalau ada entry terbaru Honey klik lagi blog dia then blah jugak. Tapi kali ni tetiba lak nak share. Rasa tanggungjawab kita as a MUSLIM, memperingati sesama saudara kita. Jom baca....

Pesanan ikhlas daripada saya.


Berhenti sebarkan mesej "Google sedang menjalankan vote sama ada ingin menamakan Israel ataupun Palestin dalam peta Google Earth. Israel kini mendahului......


Ia adalah mesej berantai.

Undi anda walaupun sebanyak mana disana tak akan membantu sedikit pun rakyat Palestine dalam kesengsaraan malah menambahkan beban bagi mereka. Untuk pengetahuan anda, setiap page view laman web tersebut, sebanyak RM0.01 akan dibayar kepada Israel untuk iklan Google Ads mereka.

Bayangkan kalau ada berjuta-juta pageview dan mungkin lebih dari itu. MasyAllah. Berapa banyak dah wang yang mereka perolehi. Dan tahukah anda wang itu digunakan untuk membeli senjata dan peluru2 yang membunuh saudara2 kita di Palestine?

Kalau difikirkan logik, tak kan Google yang besar itu buat poll gunakan website free seperti ini kan? Dan saya ada buat sedikit Whois Lookup keatas laman web tersebut (cara untuk mendapatkan maklumat pemilik laman web tersebut). Ini hasil carian saya: 


Tengok sahaja pada maklumat yang disertakan. Ada tertulis pemiliknya Google? Malah maklumat yang disertakan bukan maklumat yang betul. Fikir-fikirkan lah. 


Dunia akhir zaman yang penuh dengan fitnah. Antara haq dan yang batil. Masih boleh dibezakan?
WaaAllahu a'lam.......

Source: HAWA


TAMAT


Apa Kata Honey: Ini adalah drama sinetron Zionist Laknatullah.... 
Honey IsyQiPosted By Honey IsyQi

Thanks for readings. Anything can contact me through my Facebook Page

Thank You


4 Responses So Far:

Anonymous said... Reply Comment

thanks honey

Anonymous said... Reply Comment

mohon share

Anonymous said... Reply Comment

ble copy tak honey?

Anonymous said... Reply Comment

mohon share jugak. terima kasih -hairul shah-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VISITORS AROUND THE WORLD

free counters