Thursday, December 8, 2011

Ku Tlah Jatuh Cinta

Assalamualaikum...=)

Fuhhh tajuk tu takble blah langsung. Macam lagu Agnes Monica lak... Heheheee... Actually entry ni bukan nak bagitau Honey dah jatuh cintan kat sape. Mesti laju je u all klik kan. Iskk suke sangat gosip-gosip ni..Hehehe =p

Tapi ada la berkaitan dengan cinta-cinta sket. U all tau tak ni soalan glamer yang selalu diajukan kepada Honey (skema lak, macam karangan BM paper 2 SPM):

"Honey, bf takde ke?? Mustahil la.. Tak percaya la"

"Orang cantik macam ni takkan takde bf lagi kot. Honey jual mahal sangat ni....." 

"Bila nak kawen Honey???"

"Tak pernah jatuh cinta ke Honey???"

Hahahaa... Mesti u all pun pernah kena tanya macam ni kan. Tapi kat sini Honey bukan nak menjawab all these thing. Just nak share satu benda yang mungkin akan menjawab sket setiap persoalan yang bermain di minda anda semua...

Ni dia....... OST Ketika Cinta Bertasbih - Haramkah... You can see da lyric. Dats my answer...=)

video
OST Ketika Cinta Bertasbih - Haramkah
Haram haramkah aku
Bila hatiku jatuh cinta
Tuhan pegangi hatiku
Biar aku tak jadi melanggar

Aku cinta pada dirinya
Cinta pada pandangan pertama
Sifat manusia ada padaku
Aku bukan Tuhan

Haram haramkah aku
Bila aku terus menantinya
Biar waktu berakhir
Bumi dan langit berantakan

Aku tetap ingin dirimu
Tak mungkin hatiku berdusta
Hanya Tuhan yang bisa jadikan
Yang tak mungkin menjadi mungkin

Aku hanya ingin cinta yang halal
Dimata dunia juga akhirat
Biar aku sepi aku hampa aku basi
Tuhan sayang aku

Aku hanya ingin cinta yang halal
Ingin dia tentu atas izinnya
Ketika cinta bertasbih
Tuhan beri aku cinta ku menanti cinta

Suka part ni " Aku Hanya ingin cinta yang halal, Di mata dunia juga akhirat"... So kesimpulannya cinta yang halal hanya cinta selepas nikah. So jangan tanya lagi kenapa belum ada BF. Bukan jual mahal or watsoeva. Tapi setia menanti jodoh yang telah ditetapkan oleh ALLAH SWT untuk diri ini. Kalau boleh salurkan Cinta hanya kepada Lelaki yang yang telah menyebut "Aku Terima Nikahnya....." untuk anda. 


Entry ni lebih kurang je dengan my previous entry : PILIHAN HATI HONEY


Apa Kata Honey: CINTA sebelum Nikah boleh. Tapi COUPLE sebelum Nikah tu yang tak boleh.... =)



Honey IsyQiPosted By Honey IsyQi

Thanks for readings. Anything can contact me through my Facebook Page

Thank You


7 Responses So Far:

mohammad said... Reply Comment

salam ziarah

Anonymous said... Reply Comment

aku suka ni "Kalau boleh salurkan Cinta hanya kepada Lelaki yang yang telah menyebut "Aku Terima Nikahnya....." untuk anda"

mohon share :)

Honey IsyQi said... Reply Comment

@mohammad

Salam 1Blog...=p

Honey IsyQi said... Reply Comment

@Anonymous

ok...;)

Anonymous said... Reply Comment

cinta yang halal hanya cinta selepas nikah. lagi berkat dan rumahtangga akan mendapat redha Illahi...INSYAALLAH...

Anonymous said... Reply Comment

mohon share...tq

Anonymous said... Reply Comment

beruntung kahwin dgn awk..semoga kita dipertemukan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VISITORS AROUND THE WORLD

free counters